Mobilya alırken nelere dikkat etmeli?

BİNTAŞ MOBİLYA ile ilgili görsel sonucuBir mobilyaya ihtiyacınız olduğunda, büyük bir hevesle dolaşıp, tasarımını, renklerini, tarzını çok beğendiğiniz fiyatının da uygun olduğunu öğrendiğiniz bir mobilya bulduğunuzda sakın hemen almaya kalkışmayın! Önce malzemelerini ve sağlamlığını kontrol edin. Ne de olsa mobilya dediğiniz şey alınıp hemen 1 ay sonra atılmıyor. Birkaç yıl evinizde sizinle birlikte yaşıyor. Dikkatli seçmezseniz ekonomik bulduğunuz mobilya size bir hayli pahalıya gelebilir.

Aldıktan 1 – 2 ay sonra bacağı sallanmaya başlayan sandalyeler, koltuklar, masalar, kumaşı deforme olan kanepeler, su buharı ile kabarmaya başlayan banyo mobilyalar sıklıkla görülüyor.

Fast food yiyecekler gibi birbirinin kopyası olan ve hızla tüketilen mobilyalar ekonomik görünseler de kısa süreli kullanım nedeniyle bütçeyi hayli sarsabilir. Geçici çözüm sunan bu tarz mobilyalar genellikle göze hoş görünür ancak bir süre sonra konforu ve göz zevkini bozar.

Arta Design Group, bünyesinde hizmet veren dekorasyon doktorlarının bu manzaralarla karşılaşılmaması için bazı önerileri var:

Mobilyaların sertifikalarına bakın!

- Sağlık ve mobilya yakından ilgilidir. Günümüzün büyük bir bölümünü ofis ya da evde kullandığımız mobilyalara temas ederek geçiriyoruz. Mobilyalarda kullanılan cilalar ve boyalar zararlı kimyasal toksik maddeler içerebilir. Hava yolu ile ya da temas ederek bu maddeler vücuda geçer. Bu sebeple alınan mobilyaların sertifikalarına mutlaka bakılmalı. Doğal boya ve cila kullanılan mobilyaları tercih edilmeli.

- Aynı şekilde mobilyada kullanılan kumaşların ve kumaş boyalarının da doğal olması tercih sebebi olmalıdır. Mutlaka sertifika ve onaylara bakılmalı.

- Kataloglardan ya da fuarlarda fotoğrafı çekilerek üretilen mobilyaların şekilleri albenilidir. Ancak dikkatli bakıldığında kullanılan malzeme kalitesizliğinden kendini ele verir.

- Mutfak dolabı alınacaksa kabarmaması veya renginin ataması için ahşap ve cilası hakkında ayrıntılı bilgi sabin olmak önemli. Çekmeceleri ve kapakları çok kullanılacağı için ilk önce onlar yıpranır. Menteşe ve ray gibi teknik aksesuarların kalitesi çok önemlidir.

- Ocağın üst kısmında bulunan dolap kapakları su buharından ve yağlardan etkilenir. Bunun için kapakların deterjanla sık temizlenmeye uygun malzemeden olması gerekir.

- Sandalye ve koltukların ayakları en az minderleri kadar önemlidir. Kimse bir süre sonra yapışkanlarından ayrılmış, vidası düşmüş, sallanan bir koltuğa veya sandalyeye sahip olmak istemez. Bunun için ürünün iskeletinin ara bağlantılarının geçmeli olmasına dikkat edilmeli.

- Seçilen mobilyalar kiloyla doğru orantılı olmalı. Mobilyalar rahat edilemeyecek darlıkta ya da narinlikte olmamalı, kuru ağaç kullanılmış ve belli bir esnekliğe sahip olmalı.

- Banyo mobilyalarına azami dikkat gösterilmeli. Sık temizlemeye uygun ve hijyenik malzemeden yapılmış, köşe ve kenar detayları kolayca kir birikmesine ve mikrop üremesine olanak vermeyecek şekilde tasarlanmış olmalıdır.
kaynak
Önceki Konu Sonraki Konu