İç Mimara mı danışsak?

Evin ölçekli olarak detaylı çiziminin olması birinci kural, ayrıca çizim üstünde oda ve dairenin vede binanın konumu (yönü ) olmalı, ışık alan yerler ve aydınlatmalar tüm sıva tesisat ve detaylar belli edilmeli.
Bunun üstünden müşterinin kendi istekleri doğrultusunda veya iç mimarın zevkine, tasarım anlayışına , yorumuna göre en az 4-5 farklı sunum hazırlanır, yine bunların üstünde de tartışılır.
Tabii ki bu iş biraz zevkler ve renkler konusu, bu anlamda çalışacağınız kişi veya firmanın önceki çalışmalarını inceleyin, uygulama yapılan yerlerin sahipleriyle memnuniyetleri husunda görüşün derim.
Ayrıca muhakkak sözleşme yapın ve süre konusunda muhakkak belli bir tarih için anlaşın. Bu tür işlerde sonradan karşınıza pek çok hesapta olmayan masraf kalemleri çıkarılır, bunlar için baştan belli kalite sınırları içindeki malzeme için anlaşın, bu konuda karşı tarafı şıkıştırın ki iyi analiz yapıp onun üstünden değerlendirme yapın. Genel baştan konuşulmayan bu konu ilerleyen süreçte oda çıktı bu da çıktı diye karşınıza gelir ve 17000 ytl diye başladığınız iş 30000 ytl olur. Bu konuya azami dikkat.
kaynak
Önceki Konu Sonraki Konu