Soru 2 : Mutfak Dolaplarını hazır mı alalım marangoza mı yaptıralım?


Çok nadiren kaliteli işine özen gösteren marangoz vardır. Ayrıca nerdeyse %90 nıda söz verdiği tarihe uymaz, sizin tarifinizin veya çiziminizin dışında iş yapar.Her türlü malzemeden kazanmaya çaışır.
Ayrıca siz hiç 2 sene garanti veren yada 10 sene sonra sattığı ürünü müşteri memnuniyeti adına değiştiren marangoz gördünüz mü?
Sizinle sözleşme imzalayan, daha mutfağınız bitmeden mutfak içindeki çizimini gerçeğe yakın olarak pc üstünde gösteren marangoz gördünüz mü? bunları size arttırabilirim.
Marangozların tek avantajı fiyattır dostum. Asla ve asla iyi bir markanın ürünün aynısını yapamazlar, muhakkak imalatından malzemesine, aksesuarına kadar çok ciddi farklar vardır. Özellikle marangozların yaptığı cilalı işlerde korkunç finiş ve detay hataları vardır.(zaten kendileri yapmaz cilacıya gönderir.)
O markalı ürünlerin hepsinin gelişiminde ciddi ar-ge ve ür-ge çalışmaları vardır. Bu piyasayıda aslında rezil edenler istisnalar hariç malesefde marangozlardır. Ben işim icabı Türkiyede yüzlerce marangoz tanıdım, marangozlar odası başkanınada , odalar ve borsalar birliğindeki mutfak üreticileri sektör kurul başkanıda çok iyi tanırım. Çok nadiren düzgün iş yapan işine yatırım yapan marangoz gördüm. Amacım marangozları kötülemek değil ama Türkiyenin bir gerçeğinide inkar edemem. Zaten bu sektör Türkiyede gelişmemiş, gayri yasal çalışan bir sektördür. kalifiye eleman bulamazsın, şartları ağırdır, personel fiyatları düşüktür.

Kulpların aks ölçüsünden ziyade kapak üstündeki konumları ve el tutamağı açısından kavramaya müsade edecek açıklıkta olması önemlidir.Mesela tezgah çıkması altında kalan alt modül kapaklarında genelde büyük kulplar yatay konumda kapak profilinede bağlı rahatsız edici olabilir. Boy dolaplarda kullanılan alt ve üst kapaklarda serbest veya aynı anda çalışsada çift kulp kullanılması gerekir. Bunun dışında, kaplama yapılmış, zamak, yada alaşım kuplarda kaliteli malzeme çok önemlidir, İlerde kararma krozyon ve dökülme riski vardır.Bu nedenle kaliteli bir markanın 128 akslı kulpları yeterli olur.

Aks ölçüleride uluslar arsı stadart olan 32mm lik delik sistemine göre ayarlanırlar.

kaynak
Önceki Konu Sonraki Konu